WERKWIJZE

In mijn ontwerpen streef ik ernaar om de symbolische wereld die achter de Japanse tuinen schuil gaat in dienst te stellen van de manier waarop u uw dierbare wilt herinneren wanneer u een bezoek brengt aan het graf.

Wanneer een ontwerp u aanspreekt, kunnen wij gezamenlijk tot een definitieve vormgeving komen waarin uw wensen centraal staan. Daarin zijn bijvoorbeeld de volgende onderwerpen belangrijk:

Regelgeving begraafplaats:
Samen met u kijk ik of en hoe een ontwerp geplaatst kan worden op de begraafplaats waar het graf moet komen.

Tekst op het graf:
Op de foto's kunt u zien hoe de ontwerpen ruimte laten voor verschillende manieren waarop u graag de graftekst uitgevoerd wilt zien. Er zijn vele mogelijkheden zoals een glazen tekstplaat, een tekststeen met gehakte of gezandstraalde letters, een bronzen plaat met letters, losse letters van brons, aluminium of roestvrij staal. Door uzelf gekozen stenen kan ik inpassen in het ontwerp en ik kan u helpen bij het maken van deze keuze.

Omranding:
Voor alle ontwerpen geldt dat de getoonde omrandingen voorbeelden zijn. Andere soorten, materialen, vormen en maten zijn vanzelfsprekend mogelijk. Ik kan het ontwerp aanpassen voor begraafplaatsen waar juist geen omranding wordt toegestaan.

Beplanting:
Bij de beplanting heb ik keuzes gemaakt die passen bij het (symbolische) karakter en de uitstraling van het graf. Naast regels die begraafplaatsen aan beplanting kunnen stellen is de plaats van het graf ook van invloed (zon/schaduw). Mos is een bodembedekker die uitgesproken "Japans" is, maar beslist niet geschikt voor alle plaatsen. Er zijn vervangers mogelijk die zeer geschikt zijn voor een zonnige plek. Samen kunnen wij overleggen òf beplanting gewenst is en welke soorten uiteindelijk het meest passend zijn.

Plaatsing:
Ik verzorg zelf een vakkundige plaatsing van het ontwerp. Daarbij houd ik rekening met de plaats van het graf op de begraafplaats, in aansluiting op een goed Japans gebruik om gebruik te maken van en het geheel te laten passen in de omgeving en dit te combineren met uw wensen.

Levertijd:
De levertijd is in overleg en is onder andere afhankelijk van de gekozen materialen.

In opdracht:
Naast grafmonumenten ontwerp ik ook gedenkplekken voor urnen en meditatie- en stilteplekken voor tuinen en parken.